El Baix Empordà és una regió rica en història que encara avui dia conserva importants vestigis d’altres èpoques que ens porten a somiar en totes les històries que allà hi van tenir lloc. Fent turisme arqueològic al Baix Empordà no només ens traslladem a altres moments històrics sinó que també podem gaudir de tota la bellesa d’aquest indret únic. Des del Càmping Relax-Nat us proposem una ruta amb alguns llocs indispensables per a descobrir els orígens del nostre entorn. Som-hi!

El nom de l’Empordà prové del grec ‘Emporion’ i significava arrelament antic dins de les terres de la Mediterrània. Inicialment, aquest va ser un lloc de pas dels primers habitants a Catalunya, que trobaren al massís del Montgrí un lloc idoni per a la caça i la recol·lecció, entre el mas de les Gavarres, Begur i l’Ardenya, on trobem els conjunts megalítics més destacats d’aquesta terra. Avui dia, el turisme arqueològic al Baix Empordà és una activitat que practiquen molts pels atractius que s’hi conserven. 

Les ruïnes d’Empúries (a 62 km del càmping)

Empuriabrava, ciutat grega que ens dona la benvinguda a través de les imponents muralles de la Neápolis, que ja d’entrada ens ajuda a fer-nos una idea de quina era la capacitat constructiva dels colons que van arribar. Al costat de l’entrada trobem a Asclepi, déu grec de la medicina i una de les principals icones d’Empúries. En aquest passeig podreu visitar diverses àrees de l’antiga ciutat: els temples, la stoa, els recintes domèstics i la fàbrica de salaó. Si esteu pensant fer turisme arqueològic al Baix Empordà sense dubte no us podeu perdre la seva visita. És important guardar temps per veure la ciutat romana i el museu. Un cop allà, des del Càmping Relax-Nat us recomanem visitar Sant Martí d’Empúries, per veure l’antiga capital del comtat.

Ullastret (a 19 km del càmping)

Es tracta d’una ciutat ibera que crida l’atenció pel seu potent sistema defensiu. Ubicada sobre el cim de Sant Andreu, les seves potents muralles i la fosa destaquen sobre la resta. Les diverses excavacions han facilitat que avui dia puguem fer turisme arqueològic al Baix Empordà i descobrir temples, cisternes, sils, cases i altres espais que ens ajuden a comprendre millor aquesta cultura. A Ullastret trobareu també un museu on es troben exposades les principals peces trobades durant les intervencions arqueològiques. Just al davant, podreu gaudir d’unes impressionants vistes des del mirador. 

Palamós (a 6 km del càmping)

La propera parada de la nostra ruta de turisme arqueològic al Baix Empordà comença a la Platja del Castell, on trobem un magnífic poblat iber amb diversos espais i edificacions construïts en diferents terrasses, aprofitant el desnivell, unes vistes úniques que val la pena anar a visitar. 

Sant Romà de Sidillà (a 33 km del càmping)

Probablement, menys conegut pel turisme arqueològic al Baix Empordà, l’any 2017 es van fer unes excavacions al jaciment de Sant Romà que van descobrir un mausoleu funerari tardoromà amb quatre tombes a l’interior i diversos enterraments al voltant, i un parell d’anys després s’hi han trobat centenars de dovelles de ceràmica i empremtes de gos, cabra i sabata. Visitar aquest paratge ens demostra que encara queda molt per descobrir. 

L’Escala (a 34 km del càmping)

Aquesta bonica població ens serveix per passejar i relaxar-nos, però també per fer turisme arqueològic al Baix Empordà, ja que al mes de maig s’hi celebra la Fira Grecoromana del Triumvirat Mediterrani, amb una àmplia programació d’activitats que es reparteixen entre el nucli antic del poble i el recinte del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, amb visites romanes, tallers d’oficis i artesans romans, d’arqueologia i de preparat medicinal, així com una gimcana passar una bona estona en família.Al Càmping Relax-Nat us recomanem fer turisme arqueològic al Baix Empordà i allotjar-vos amb nosaltres, on gaudir d’un entorn natural únic i conèixer tots els encants de la zona. El nostre càmping és el destí ideal per passar uns dies en família i relaxar-vos, visiteu-nos i feu la vostra reserva ara. Ens veiem a partir de l’1 d’abril!