Fer senderisme és una de les millors formes de conèixer els paisatges de la Costa Brava des d’un punt de vista diferent i, alhora, de practicar turisme actiu. Per això, us recomanem 3 excursions a peu des del Càmping Relax-Nat amb les que podreu descobrir el millor de la natura que ens envolta. Poseu-vos un calçat còmode i comencem aquesta aventura! 

Ruta de les mines del Mont-Ras

Tot i no ser de les més conegudes, aquesta és una de les 3 excursions a peu des del Càmping Relax-Nat preferida pels aficionats al senderisme, ja que es tracta d’un espai emblemàtic del patrimoni natural català. A l’entorn natural del Mont-ras podem descobrir una de les explotacions mineres més importants de l’Empordà. Consisteix en una sortida de dificultat baixa i apta per al gran públic, cosa que la converteix en una ruta ideal per fer en família o per aquells que no estan acostumats a fer camins més llargs. 

El recorregut presenta una distància d’uns 12,5 quilòmetres, i traça una ruta circular per la Mina Torrent, els Pous de Ventilació, la Font de la Teula, el Dolmen de la Vinya Gran, el Menhir de Fitor, Puig Vidal, el Coll de Tramuntana, el Coll de la Boqueta, la Mina Pepito, la Pedrera i la Bassa La Morena. Aquesta zona de les Gavarres marítimes és especialment rica en minerals com la galena, el ferro o el plom. Descobrir les mines d’aquest territori que van romandre actives fins als anys trenta del segle XX, és tan interessant! 

De Palamós a Calella de Palafrugell

Si hi ha una travessa a peu per fer a la Costa Brava, es tracta del Camí de Ronda. No podem acabar aquest rànquing de 3 excursions a peu des del Càmping Relax-Nat sense afegir-ne un, i ens hem decantat pel més proper al nostre càmping, i dels més macos de la costa catalana. 


Aquest camí travessa tot el litoral d’aquesta zona de costa, entre Blanes i Portbou. El seu paisatge combina zones de platges, espais d’estiueig i també àrees de muntanya on predomina la natura en el seu estat més pur. Fer un camí de ronda sempre és una bona opció per caminar i connectar pobles i paisatges diferents que ens porten a descobrir cales amagades en estat verge. Es tracta d’un tipus de rutes plenes d’història que combinen l’antiguitat del Mediterrani amb els paisatges d’avui dia. 

La ruta contempla 11 quilòmetres d’espectaculars paisatges, començant a la Punta de Sant Esteve amb una petita cala marinera, la Cala S’Alguer, i travessant un sender per arribar a la Cala de Castell. Tot i que és una de les 3 excursions a peu des del Càmping Relax-Nat que podem fer en família, la ruta contempla alguns ascensos i descensos que, tot i que no són massa exagerats, sí que suposen un petit esforç. Un cop superats, trobem la Cala Foradada just al costat d’un jaciment arqueològic pertanyent al poblat ibèric de Cala de Castell, un dels assentaments previs a la dominació de l’Imperi Romà a la península Ibèrica. Les cales i racons que s’amaguen són imponents i estan situats entre grans penya-segats. Aquest és un bon moment per fer una foto de postal i gaudir de les vistes úniques

Seguint el camí ens toparem amb la Cala Bona i la Cala Cap d’en Planes, zones més allunyades on podem gaudir d’una mica de naturisme i descans. A continuació trobem la Cala del Crit, just abans d’arribar a Calella de Palafrugell i la Cala El Golfet. El temps estimat per completar aquesta ruta són 3 hores, tot i que, com sempre, dependrà de l’estat físic i el ritme de cadascú! 

Senderisme pel Mont-Ras

Estàs buscant les millors rutes de senderisme pel Mont-Ras? Ara et descobrirem l’última de les 3 excursions a peu des del Càmping Relax-Nat perquè puguis practicar una mica d’esport a l’aire lliure i, alhora, gaudir dels millors paisatges de la zona, es tracta del camí que porta de S’Alguer a Castell, un recorregut de poc menys de 10 quilòmetres que ens porta pel Mont-Ras. Aquesta ruta combina llocs d’interès històric i natural amb una mica d’aventura per activar-nos als voltants del Mont-ras, un entorn ideal per excursionistes experts o per entusiastes de les activitats a l’aire lliure de qualsevol nivell. 

Es considera una ruta moderada, ideal per fer en família, i la seva durada no supera les 2 hores i 30  minuts aproximadament. Es tracta d’un camí molt popular per practicar senderisme, però també ens portarà molta pau durant els moments més tranquils del dia. El camí és circular, per això podem fer-lo d’anada i tornada mentre apreciem els millors paisatges vora el mar.

Des del Càmping Relax-Nat us recomanem triar bé l’hora de fer-la, ja que el paisatge canviarà des de la sortida fins a la posta de sol. Si és època de bany, podreu aprofitar per banyar-vos a alguna de les platges de la zona. Durant el recorregut a les nostres 3 excursions a peu des del Càmping Relax-Nat i, especialment en aquest cas, trobareu coves naturals i penya-segats, molta vegetació en les zones de bosc i àmplies zones d’ombra que faran que el camí sigui fresc i agradable. 
Si us agrada caminar visiteu-nos i veniu a descobrir el millor senderisme a la Costa Brava!