El Baix Empordà convida a ser visitat en qualsevol època de l’any. I és que cada moment, ofereix als el turista o visitant un destacat ventall d’activitats. L’estiu és potser una de les èpoques preferides ja que les platges de la Costa Brava tenen un encant especial Però fer una ruta cultural amb nens és de bon fer ja sigui estiu o primavera, tardor o hivern.

Des del Càmping Relax-Nat us proposem una ruta cultural amb nens, Organitzada a partir d’un itinerari que passa per 5 punts concrets, des dels quals podreu descobrir les meravelles d’aquest trosset de món:

  1. Museu de la Pesca

Situat al Port de Palamós, la seva exposició permanent mostra la relació bàsica entre l’ésser humà i el mar a través del peix i la pesca. L’edifici que alberga el Museu de la Pesca es va construir el 1935, com a magatzem portuari i lloc per a la subhasta de peix. Durant la Guerra Civil va ser destruït, però uns anys després es va reconstruir. Adquirit per l’Ajuntament, el 2002 va obrir a el públic. Actualment ofereix diferents activitats, entre elles visites guiades, entre les quals destaca la subhasta de peix.

  1. Museu del Suro

Es troba a Palafrugell i està actiu des de l’any 1972. El primer objecte del Museu del Suro és el mateix edifici, una fàbrica modernista que conté diversos espais expositius al voltant d’un petit sureda. L’exposició, amb el suport d’un audiovisual i un conjunt de màquines i eines originals, ens mostra el recorregut, des del bosc fins al treball a la fàbrica, per obtenir taps, discs, paper i aglomerat. Seguint l’exposició, els més petits podran aprendre mentre es diverteixen seguint un joc de pistes.

  1. Jardins de Cap Roig

Situats molt a prop de Calella de Palafrugell, són un dels jardins botànics de la Costa Brava més bonics. El seu origen el trobem en l’any 1927. Va ser llavors quan el coronel Nicolai Woevodsky i la seva dona Dorothy Webster van decidir establir-se en aquest bell lloc de la Costa Brava. En primer lloc, van construir un castell, i poc a poc, la construcció va quedar envoltada per un preciós jardí. El 1935 ja hi havia plantades més de 500 plantes i arbres, entre flora mediterrània, tropical i subtropical. Avui, atresora prop de 1.000 espècies procedents de tot el món. Sens dubte, un lloc enmig de la natura per descobrir, mai millor dit, mil plantes diferents.

  1. Castell Gala Dalí

El Castell Gala Dalí forma part del conegut Triangle Dalinià. Situat a Púbol, a uns 25 km del Càmping Relax-Nat, va ser el regal que Salvador Dalí feu a la seva estimada Gala. Sobre les ruïnes d’un castell medieval, adquirit per l’artista a finals de la dècada dels 60, va construir una veritable llar, plena d’elements misteriosos. Aquells que tan agradaven a l’artista. És per això que les visites són d’allò més divertides!

  1. Ciutat ibèrica d’Ullastret

La Ciutat ibèrica d’Ullastret és el jaciment ibèric més gran, descobert fins ara, a Catalunya. Situat en un petit turó al nord-est del poble d’Ullastret, domina el suau paisatge de l’Empordà, del que tan en va parlar Josep Pla. Es va construir entre els segles VI i II aC i durant aquest va ser la capital del poble dels indigets. Destaca per les seves altes muralles, molt ben conservades, que arreceren tot un conjunt de vivendes, espais sagrats i sitges on hi guardaven el gra. Al Museu, gràcies a unes ulleres de realitat virtual podreu conèixer com era la vida al poblat entorn a l’any 250 aC.

Us sembla interessant aquesta ruta cultural amb nens al Baix Empordà? Esperem que si us decidiu a fer-la, gaudiu d’un bonic dia en família.