La combinació de turisme i gastronomia és una de les millors opcions per fer una escapada en qualsevol moment de l’any. Aprofita les Jornades gastronòmiques a la Costa Brava, un seguit de propostes per descobrir el territori a través del gust que us encantarà. Al Càmping Relax-Nat us expliquem quines existeixen i perquè són tan conegudes! 

Moltes vil·les costaneres han desenvolupat, al llarg de la seva història, una intensa activitat pesquera que ha culminat en una rica diversitat gastronòmica. Afortunadament, aquesta gastronomia ens ha arribat a través dels plats que preparaven els pescadors i d’altres receptes tradicionals de mar i muntanya, i sobretot a través de les Jornades gastronòmiques a la Costa Brava, com les que veurem a continuació.

Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Un cop a l’any se celebren a Lloret de mar aquestes jornades, al mes d’octubre, moment en el qual aquest producte tan senzill i popular ens mostra tot el seu potencial, gràcies a la mà dels cuiners dels millors restaurants, que ens proposen un conjunt de menús espectaculars, que tenen l’arròs com a eix vertebrador d’aquestes Jornades gastronòmiques a la Costa Brava

Suquet de Peix de Roses

Una mica més al nord trobem aquestes Jornades gastronòmiques a la Costa Brava, amb un plat típic dels pobles de mar, un plat antigament molt apreciat pels mateixos pescadors, amb el peix i la patata com a ingredients principals. Amb el pas del temps, aquest plat ha evolucionat permetent potenciar el seu sabor i convertir-lo en un dels plats estrella de la dieta mediterrània. 

Es Niu

També durant el mes d’octubre trobem les Jornades gastronòmiques a la Costa Brava d’Es Niu, dedicades a aquest plat tradicional de la cuina de Palafrugell que no requereix presses. Amb una elaboració que ronda les 5 hores de preparació, es prepara a base d’ingredients com el bacallà, l’ou, la patata, la sípia i diferents tipus de carn. L’origen es troba en un típic plat de Quaresma que no portava carn, però s’ha anat populartizant fins a arribar-se a reinterpretar d’aquesta manera. Podreu tastar-lo a Palafrugell, Calella, Llafranc i Tamariu, durant tot el mes d’octubre.  

Aquestes són les Jornades gastronòmiques a la Costa Brava que podreu trobar aquests dies, però existeixen moltes propostes més, com la Cuina del Cim i Tomba a Tossa de Mar, al mes de setembre, especialitzades en aquest plat mariner a base de patata, pebrot, ceba, all, tomàquet, oli, espècies i peix fresc. A Palamós, Calonge i Sant Antoni podreu trobar les Jornades de la Gamba al mes de maig, amb el seu producte estrella com a protagonista, així com les del Peix de Roca de Begur, la Garoinada entre els mesos de gener i març, Temps d’uriços a Sant Feliu de Guíxols o les del Fideus a la cassola, també a Tossa de Mar. 
Si voleu descobrir aquesta zona a través dels seus sabors, cuina i gastronomia no dubteu en venir a les Jornades gastronòmiques a la Costa Brava on es combinen els paisatges més macos de la costa catalana i els pobles litorals amb una gastronomia excel·lent, mundialment coneguda. Visiteu la nostra web per saber-ne més o trobeu-nos a les xarxes socials!