Els camins de ronda de la Costa Brava tenen un encant únic. Amb trams que ressegueixen la costa i altres que s’endinsen terra endins. Històricament van ser creats amb l’objectiu de comunicar els diferents pobles, platges i cales del litoral. Al segle XIX i XX es van popularitzar, sobretot per esdevenir el trajecte que usaven les autoritats estatals, carrabiners i guàrdia civil per realitzar la seva ronda i controlar les activitats il·legals de contraban i estraperlo. Avui, esdevé un itinerari que atrau l’interès tant de senderistes que busquen fer llargs recorreguts com de famílies, parelles o amics que volen gaudir amb tranquil·litat del bell litoral.

Tot seguit, et donem a conèixer els camins de ronda més propers al Càmping Relax-Nat, recorreguts amb els que quedaràs encisat del paisatge empordanès:

De Sant Feliu de Guíxols a Palamós (17 km)

Amb sortida des de Sant Feliu de Guíxols, vorejant la costa es passa per cala del Molí, cala Maset i la platja de Sant Pol. Tot seguit, a S’Agaró, l’any 1916, el camí de ronda es va reconvertir en un passeig noucentista, dissenyat per l’arquitecte Rafel Masó. La ruta segueix cap a la platja de Sa Conca i després va envoltant la desembocadura del riu Ridaura fins arribar a Platja d’Aro. Es continua pel passeig marítim fins arribar a Sant Antoni de Calonge. El tram que segueix és força espectacular, doncs el camí serpenteja entre penya-segats, petites cales d’aigua cristalina i platges. Sant Antoni de Calonge i Palamós queden units per un agradable passeig que ressegueix la platja.

De Palamós a Calella de Palafrugell (10 km)

Amb sortida des de la Marina de Palamós, el primer punt de referència és cala Margarida. Creuada aquesta, es recomana pujar al cim del cap Gros, ja que ofereix unes vistes excel·lents. Seguint les indicacions, s’arriba a la platja de la Fosca, on es troben les ruïnes del castell de Sant Esteve. Aquí comença un dels trams més salvatges dels camins de ronda de la Costa Brava. El tram passa per S’Alguer, un petit nucli de pescadors d’arquitectura tradicional mediterrània, la platja verge de Castell, cala Canyers, cala dels Corbs, cala Estreta, cap de Planes i el Crit. Els Jardins de Cap Roig estan a tocar, esdevenint un dels jardins botànics de la Costa Brava amb més encant. A continuació la platja del Golfet, dona la benvinguda a Calella de Palafrugell.

De Calella de Palafrugell en Begur (13 km)

Calella de Palafrugell es troba a tocar de Llafranc. Des d’aquí es seguirà cap al far de Sant Sebastià, cala Pedrosa i Tamariu. A l’arribar a Tamariu, el camí s’endinsa per corriols estrets que transcorren pel mig del bosc fins arribar a la platja d’Aiguablava, port de ses Orats i Fornells. Per arribar a Begur encara queda una forta i mantinguda pujada. Begur destaca pel castell medieval que presideix el municipi, les torres de defensa i nombroses cases indianes, representatives de la intensa relació entre Cuba i Begur.

La situació del Càmping Relax-Nat, proper a aquests recorreguts el converteix en un bon lloc de partida. Ideal per a recórrer aquests bonics senders i descobrir la Costa Brava des d’una altra perspectiva, atansant-se a racons als que no s’hi arriba si no és a través d’aquests camins. A més a més, a tocar d’aquests recorreguts, s’hi troben algunes de les més boniques platges nudistes de la Costa Brava. Destacant-ne dues: la Platja de l’Illa Roja a Begur i la cala del Senyor Ramon a Sant Feliu de Guíxols. La primera, de caràcter tranquil, sorra fina i molt ben cuidada i, la segona, ubicada enmig d’un paratge natural preciós, entre penya-segats i vegetació de costa.

Reserva en menys de 5 minuts la teva estada al Càmping Relax-Nat i aprofita l’estiu per descobrir els camins de ronda de la Costa Brava i els seus paisatges de somni.