La Costa Brava ofereix una àmplia oferta de turisme cultural, però hi ha un nom propi que destaca per sobre de tots els altres. Si parlem d’empordanesos, està clar quin és el més universal. Salvador Dalí va ser molt més que un pintor surrealista d’ estil únic. També va ser un personatge irrepetible conegut arreu del món per les seves genials excentricitats.

La seva obra i personalitat no poden destriar-se de la seva terra natal: el paisatge i la llum de l’Empordà i la força de la tramuntana. I aquí va deixar una intensa petjada que pot reviure’s amb una visita als tres indrets que van marcar la seva vida i obra.

Si vols visitar aquest triangle dalinià, el Càmping Relax-Nat es un punt de partida perfecte, per exemple amb una escapada de 3 nits / 4 dies en bungalou que et permetrà combinar turisme cultural amb el gaudi de la natura a les nostres instal·lacions.

Castell Gala Dalí de Púbol, catedral galàctica

A uns 25 quilòmetres del Càmping Relax-Nat es troba Púbol. Aquí s’alça el Castell Gala Dalí, el regal que Salvador Dalí va fer a la seva musa i que va ser el seu darrer estudi de pintura.

El pintor va comprar aquest castell medieval l’any 1969, en un estat molt deteriorat, i el va restaurar conservant les cicatrius provocades pel pas del temps. El resultat, en paraules de l’artista, és una “catedral galàctica”, un espai misteriós amb llocs de gran bellesa, com ara l’antiga cuina convertida en cambra de bany o el Saló del Piano.

Teatre-Museu Dalí de Figueres, l’objecte surrealista més gran del món

Diuen que és l’objecte surrealista més gran del món, i no és per menys. El Teatre-Museu Dalí de Figueres no és un museu convencional. És una experiència de turisme cultural tridimensional que et permetrà endinsar-te al món únic de l’artista.

naugurat el 1974, el Teatre-Museu s’erigeix sobre les ruïnes de l’antic Teatre Municipal de Figueres, i tot ell va ser concebut i dissenyat pel mateix Dalí. És considerat com la darrera gran obra de l’artista, i és allà on es troba la seva tomba.

La col·lecció del Teatre-Museu ofereix una àmplia panoràmica de tota la seva trajectòria artística a través del més ampli ventall d’obres: unes 1.500 pintures, dibuixos, escultures, gravats, instal·lacions, hologrames, estereoscòpies, fotografies, joies, etc.

Algunes de les obres més emblemàtiques són el Cadillac plujós, els ous de la façana exterior, la cúpula geodèsica que corona l’edifici o la sala Mae West.

Casa-museu de Portlligat, una estructura biològica

Atret pel paisatge i la llum del lloc, Salvador Dalí va instal·lar-se el 1930 a una petita barraca de pescadors a Portlligat, al nord de Cadaqués. A partir d’aquesta construcció inicial, durant 40 anys va anar creant casa seva essencialment amb l’afegit de les barraques de l’entorn, en un creixement gairebé biològic.

El resultat és una estructura recargolada i laberíntica de cambres emblanquinades que es desplega a partir del Rebedor de l’Ós i que combina un espai interior per a la vida íntima dels Dalí i un espai exterior pensat per als actes públics i les performances. La casa de Portlligat va ser la llar de Salvador Dalí durant la major part de la seva vida, i el paisatge de la badia davant de la qual es troba és una referència constant a la seva obra.

La ubicació del Càmping Relax-Nat és perfecta com a base d’operacions per recórrer el Triangle Dalinià i fer turisme cultural alhora que gaudeixes de l’estil de vida naturistaReserva ara la teva estada i gaudeix dels paisatges i llocs que van inspirar a l’artista.