Si us agrada fer sortides en bici amb els petits de casa, gairebé a la porta del Càmping Relax-Nat podeu enganxar-vos a una de les vies verdes més fàcils i accessibles de la Costa Brava, per a ciclistes de tots els nivells: la Ruta del Tren Petit.

Aquest itinerari, que uneix Palamós i Palafrugell, té una longitud de 6 quilòmetres i passa a només 100 metres del Càmping Relax-Nat. Si us heu deixat la bici a casa, cap problema! La podeu llogar al mateix càmping.

El traçat de la Ruta del Tren Petit es diu així perquè transcorre per una part del recorregut del tren tramvia “tren petit” que antigament connectava Palamós amb Girona passant per La Bisbal d’Empordà. El viatge inaugural va ser el 23 de març de 1887, i el conduïa una locomotora belga de vapor que arrossegava uns vagons minúsculs.

Avui dia, la carretera soterra una part del que havia estat la via fèrria, però el tram condicionat com a via verda fa gairebé el mateix recorregut i passa pels termes municipals de Palamós, Mont-ras i Palafrugell, amb un ramal a Vall-llòbrega. Pel camí, travessa la plana agrícola del Riu Aubí envoltada pels relleus del massís de les Gavarres i les muntanyes de Begur. Un paisatge 100% natural amb ponts i racons pintorescs que podreu gaudir al vostre ritme.

Us suggerim allargar la ruta només un quilòmetre per combinar la passejada en bici amb un bany a la platja de Es Castell, que a més disposa de serveis com bar, lloguer de para-sols i gandules, i també caiacs per fer rutes pels voltants.

La Ruta del Tren Petit està molt ben senyalitzada i la dificultat del recorregut és mínima, amb un desnivell de només l’1% i un paviment de sòl i ciment que el fa fàcil fins i tot per als nens.

Altres rutes cicloturistes

Si us agrada el cicloturisme, molt a prop del Càmping Relax-Nat trobareu altres rutes fàcils que podreu gaudir en família. L’ Empordanet és una plana plena de petits pobles amb encant que es troben a poca distància entre ells. Situada a l’àrea que envolta La Bisbal d’Empordà, a només 15 quilòmetres del Càmping Relax-Nat, és una zona ideal per descobrir-la en bicicleta.

Pel camí hi trobareu pobles medievals com Peratallada, Cruïlles o Monells; la misteriosa necròpolis de Canapost o la ciutat ibèrica d’Ullastret. Si us ho voleu prendre encara amb més calma, proveu la Burricleta, unes bicicletes rurals elèctriques que podreu llogar a Peratallada.

Voleu fer la Ruta del Tren Petit o o passejar en bici per l’Empordanet? Famílies ciclistes, us esperem al Càmping Relax-Nat de Mont-ras! Reserveu la vostra estada des d’ aquí, en menys de 5 minuts!