El Càmping Relax-Nat, situat al Baix Empordà, és afortunat de trobar-se envoltat de natura, entre el paisatge de muntanya i el mar, dos elements que proporcionen molta identitat a la Costa Brava. Un racó de món que ens ofereix mil activitats a fer durant pràcticament tot l’any, gràcies a la bonança del seu clima. De rutes amb btt a la Costa Brava ha de més llargues i més curtes, de més exigents i de menys. Però totes elles tenen una cosa en comú i és que permeten gaudir del genuí paisatge com a teló de fons.

La comarca del Baix Empordà conserva una àmplia xarxa de camins rurals perfectament senyalitzats, ideals per fer rutes amb btt a la Costa Brava. De fet, el Consell Comarcal és l’impulsor d’aquesta proposta cicloturista que s’estén als prop de 400 km. Els quals permeten conèixer l’enorme diversitat de valors patrimonials que amaga la comarca. La major part dels recorreguts passen per la plana, però qui coneix bé la Costa Brava sap que és terra de contrastos, i dóna la possibilitat què cadascú es prepari el seu propi itinerari, enllaçant els diferents camins, carreteres i senders.

Si veniu al càmping i no teniu bici, però us animeu a ferrutes amb btt a la Costa Brava, No us preocupeu, ja que oferim el servei de lloguer de bicicletes. I a més, també li proporcionarem tota la informació que necessita. D’altra banda, també ha de saber que, aprofitant el gran potencial de la zona, a Castell d’Aro es va establir fa uns anys el Centro BTT Baix Empordà. Un punt d’acollida per a aquelles persones interessades a fer rutes amb bicicleta de muntanya a la Costa Brava, que compta amb més de 20 itineraris connectats entre ells, de diferents nivells i dificultats tècniques.

Rutes amb btt a la Costa Brava per a tots els nivells

Pirinexus: Etapa Baix Empordà Bellcaire – Torrent: La xarxa de cicloturisme del Baix Empordà et permet descobrir tota la comarca o enllaçar amb l’Alt Empordà, combinant camins de terra i carreteres asfaltades. Aquí hi trobem una part del traçat de Pirinexus, el qual comença a Bellcaire. Vorejant el massís del Montgrí, el primer poble al qual s’arriba és Ullà, d’on destaca l’església de Santa Maria. I el segueix Torroella de Montgrí, on es troba l’església de Sant Genís, el Museu de la Mediterrània o el castell de Montgrí. Aquí hom pot desviar-se cap a l’Estartit o seguir la Pirinexus cap a Sant Feliu de Boada, des d’on s’albira Pals i el seu encant medieval. Tot i que la ruta no arriba a aquest municipi sinó que es desvia cap a Torrent, per posar fi als 30 km de recorregut.

La Ruta del Tren Petit: La Ruta del Tren Petit uneix Palamós i Palafrugell, passant a escassos 100 metres de l’Càmping Relax-Nat. A més, el seu recorregut pla de només 6 km, la converteix en una de les activitats familiars a la Costa Brava més populars entre els nostres campistes. Transcorre per una part del recorregut del “Tren Petit” que havia unit Palamós i Girona, passant per La Bisbal d’Empordà. El camí travessa la plana agrícola del Riu Aubí, envoltada pels relleus del massís de les Gavarres i les muntanyes de Begur, proporcionant un paisatge 100% natural amb ponts i racons plens d’encant.

Recorreguts temàtics: Des del portal turístic oficial del Baix Empordà, es donen a conèixer diferents rutes amb btt a la Costa Brava, entre les quals cal destacar la desena de recorreguts temàtics que es troben entre els 13-35km. Un de ben interessant és ‘El Comtat d’Empúries’, que discorre per paratges que durant l’edat mitjana van formar part del comtat, passant per Torroella de Montgrí, Bellcaire, Ullà i Verges. També és interessant l’itinerari ‘Entre la terra i el mar’ que va de la costa fins a terra endins, oferint uns contrastos paisatgístics espectaculars. O ‘Terra de aiguamolls’ que s’estén per la plana de la part baixa del riu Daró, en un recorregut que discorre entre les zones humides del Baix Empordà.

Si voleu conèixer la resta, hi podeu accedir des d’aquí.

Aprofiteu l’estiu per fer rutes amb btt a la Costa Brava i descobrir la increïble bellesa dels seus paisatges. Sentiu la natura a prop des del Càmping Relax-Nat, gaudiu i desconnecteu als nostres espais, sigui allotjament en bungalou o parcel·la.